Pinot Noir - Crama Avincis -

·           Tipul vinului: Rosu, Sec ·           Culoare: Rubiniu intens ·           Servit alaturi de: Grana Padano de la Delaco ...


·         Tipul vinului: Rosu, Sec
·         Culoare: Rubiniu intens
·         Servit alaturi de: Grana Padano de la Delaco si seminte de pin
·         Temperatura de servire: 16℃
·         Aciditate: Moderata
·         Gust: Matasos
·         Origine: “cele mai bune loturi de pământ” de pe Dealurile din Drăgăşani J

Desi nu am putut prinde de la inceput editia #16 al Branzeturi cum se...cuVin, organizata de bloggerii ASBO la Craft si sponsorizata de Crama Avincis, DictionarCulinar.ro si Delaco - Fan Branza, am prins totusi ultima suta de metri din eveniment. Astfel am avut ocazia de a gusta (folosind cel mai imens pahar de vin pe care l-am vazut vreodata) un Pinot Noir cu arome deosebite, servit alaturi de Grana Padano de la Delaco si seminte de pin.

Din pacate am pierdut o mare parte din eveniment, astfel ca nu i-am putut asculta pe reprezentantii Avincis sau pe Alin Sintimbrean povestind despre vinurile si branzeturile servite. DAR  nu regret nimic, fiindca acel Pinot Noir mi-a ramas in minte ca o amintire placuta, astfel am simtit nevoia sa scriu despre el.

Pot confirma acum, cu sufletul impacat, faptul ca voi prefera mereu vinurile rosii la degustari, si nu numai. Pana in acest moment, la trei din patru degustari, rosul a castigat pentru mine. Si de aceasta data, Pinot Noir m-a cucerit imediat, dupa prima secunda de cum l-am mirosit. Desi nu am avut oportunitatea de a gusta si celelalte sortimente servite de Crama Avincis, pot spune totusi ca mi-au creat o impresie extrem de buna despre calitatea vinurilor pe care le produc. Mai ales ca Pinot Noir este un soi introdus recent in gama lor de vinuri, insa pot afirma ca este un success, fara dar si poate.
Aromele de cirese dulci si notele subtile de capsuni te vor cuceri, asa cum au cucerit, probabil, 99,9% dintre participantii la degustare. Aciditatea lui moderata si gustul matasos care iti ramane in gura o fac sa fie optiunea “go-to” pentru toate ocaziile.

Este un vin elegant, dar nu neaparat in sensul de “merge doar baut alaturi de un preparat foarte scump la un restaurant cu stele Michelin”. NU.

Este un vin elegant in sensul acesta (urmeaza un scurt exercitiu de imaginatie): 


(ilustratie realizata de Xaara Novack - o bloggerita multi-talentata J )

Este seara tarziu, ai ajuns acasa dupa o zi obositoare la munca. Esti epuizat atat fizic, cat si psihic. Iti arunci cravata sau tocurile undeva la nimereala prin living, te schimbi in cel mai comfortabil tricou si pantaloni de casa pe care-i ai, desfaci o sticla de Pinot Noir de la Avincis, tremuri anticipat… Iti torni un pahar si aprinzi o lumanare parfumata cu note lemnoase. Este seara tarziu, ceasul a trecut de miezul noptii, esti cuibarit in cel mai comod fotoliu din casa. Te simti relaxat, in siguranta… la prima inghititura de vin simti cum ti se topesc toate grijile zilei, nodurile din umerii tai se mai relaxeaza un pic, si tu desi esti in cea mai domestica situatie posibila, te simti ca un milion de dolari. Parca in loc de pijamale porti Hugo Boss si Rolex, sau Coco Chanel si perle autentice! Nu mai esti in papuci, porti pantofi de piele sau tocuri Louboutin. Nu mai esti incordat, sau cu umerii lasati, ai postura de lider! Esti cel urmat, in loc sa urmezi pe altul. Esti in frunte. Incepi sa-ti vezi viitorul cu alti ochi.

Ma intelegeti? Genul acela de elegant. Pinot Noir de la Avincis este un vin premium la care se simte ca dai banii pe calitate si standarde inalte. Imaginea descrisa mai sus este foarte aproape de cum m-a facut acest vin sa ma simt, odata ce am ajuns sa-l gust. Venisem de la munca, eram obosita si o mie de noduri in umeri. Gustand vinul, daca era omeneste posibil, ma renasteam precum fluterele din cochilie.


(ilustratie realizata de Xaara Novack)

Este un vin cu puteri deosebite, savurati-l incet si cu masura.
O recomand alaturi de preparate cu arome pamantii, precum a fost si Grana Padano:

  • ·         Un risotto cu ciuperci
  • ·         Bruschetta cu branza Brie si ciuperci sotè
  • ·         Friptura de vitel in sos de ciuperci
Trei cuvinte de final:
  • Pinot Noir: intens
  • Grana Padano & seminte de pin: pamantiu
  • Impreuna sunt o combinatie: sofisticata
Promit ca voi face tot posibilul sa pot participa ca lumea la urmatoarea degustare. Abia astept!
Va las cu o harta locatiilor unde puteti gasi sau comanda vinurile deosebite ale Cramei Avincis.

You Might Also Like

0 comentarii

Flickr Images